Wat is een snapback?
Een snapback is een bepaalde type pet en zie je veel voorkomen in het straatbeeld. Deze pet kenmerkt zich aan de wijde, platte klep en is voorzien van 5- of 6 panelen. De belangrijkste kenmerk is de verstelbare sluiting aan de achterkant van de pet, hier komt de naam ook vandaan. De sluiting is van plastic en kunnen je verstellen door de sluiting in de juiste drukknoppen te drukken. Vaak is de snapback aan de bovenkant voorzien van een sticker met het merk er op.  De snapback wordt vooral gedragen door jeugd maar deze cap past bij jong en oud.


De snapback is vanuit vroeger populair in de sportwereld. In Amerika heeft elke baseball, ijshockey en basketbal team zijn eigen soort snapback. De pet heeft zijn eigen kleur, patroon en logo. Hierdoor kan de drager makkelijk laten zien welke club ze supporteren. Dat de snapback alleen wordt gedragen om te laten zien wat je favoriete club is al lang verleden tijd. Dit type pet hoort al een tijdje bij het straatbeeld van tegenwoordig.

De voordelen van een snapback
  • De snapback is een stijlvolle cap die je bij meerdere gelegenheden kan dragen.
  • Niet onbelangrijk; ze beschermen je hele gezicht en hoofd tegen de zon
  • Door luchtgaatjes aan de bovenkant blijft je hoofd koel
  • Je kan de grootte verstellen door de verstalbare sluiting
Het maakt dus niet uit welke stijl je draagt er is altijd wel een snapback die bij jouw stijl past!
Omdat er nog geen stijlvolle snapbacks voor kinderen zijn, heeft Kidcaps besloten om ze zelf te ontwerpen en te laten produceren. Met als resultaat een aantal hele vette kinderpetten. Heb je zelf een idee voor een bepaalde kleur, stof, patroon of iets anders dan kun je dit altijd mailen naar info@kidcaps.nl .

 
  Wessel Frijters     19-06-2018 21:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.